DDT 2013 – Movies

77.777 stenen - 5 bouwers - 03-08-2013 - Arnhem

Het thema van dit jaar zegt al genoeg, Movies! Elk lid van DDT heeft zijn eigen favoriete film uitgekozen om vervolgens de meest kenmerkende aspecten van domino na te maken. De films waren James Bond, The Matrix, Harry Potter, Toy Story, Avatar en Lord of the Rings.

Om het extra spannend te maken of er een nieuw record behaald zou worden, hebben we een zogenaamde ‘Builders Challenge’ toegevoegd. Hierbij krijgt één van de bouwers de taak om tijdens het omvallen van de stenen in korte tijd de laatste stenen neer te zetten. Gelukkig kreeg Jaap dat voor elkaar, zodat het eindveld van maar liefst 7000 stenen vloeiend omviel.

Helaas haalden wij dit jaar geen nieuw record, omdat het project op meerder plekken stilviel. De lijn moest vanaf een nieuw punt aangestoten worden. Vanaf dat punt stonden er niet genoeg stenen opgesteld om het record van 2012 te verbreken. Sindsdien zijn wij gaan werken met ‘tijdlijnen’. Deze dominolijnen lopen aan de zijkant van elk project. Mocht het project stilvallen, dan is er altijd nog de tijdlijn die zorgt dat het volgende project wordt aangestoten.

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=HXGH_lPzUJs

Gerelateerde projecten