Workshops

Wij van het DutchDominoTeam hebben in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het organiseren en begeleiden van workshops. Tijdens een workshop kunnen cursisten onder professionele begeleiding van het DutchDominoTeam vrij bouwen, of een vooraf bedacht project neerzetten. Er is ervaring met groepen van 15 tot 150 cursisten en voor een duur van een uurtje tot een hele dag. Alles is in goed overleg tussen het team en de organisatie mogelijk. Er worden workshops georganiseerd in Nederland en in België. Voor de workshops voor grotere groepen wordt er soms samengewerkt met een organisatie die gespecialiseerd is in het organiseren van workshops en teambuilding, maar de leden van het Dutch Domino Team hebben zelf ook genoeg ervaring in het organiseren van een workshop.

Er zullen nu enkele workshops beschreven worden zodat u een beeld krijgt van wat wij allemaal doen. Uiteraard is dit een kleine greep uit de mogelijkheden, eigenlijk kan er in elke situatie wel een domino-workshop gegeven worden.

Begin 2016 zijn 4 leden van het Dutch Domino Team afgereisd naar Brussel om hier een workshop te verzorgen voor ongeveer 150 werknemers van een Belgische bank. In een oud theater werden 5 kernbegrippen die stonden voor dat bedrijf gebouwd door de cursisten. De meegereisde teamleden verzorgden de finale van het project. Onder de professionele begeleiding van de teamleden zijn er in een middag tijd ruim 20.000 dominostenen neergezet die in een 5 minuten durende falldown nagenoeg allemaal waren gevallen. Ook vanuit deze organisatie waren de reacties erg positief en de deelnemers vertelden dat zij het leuk vonden om iets bijzonders te doen.

Tijdens ons evenement wordt er in Arnhem elk jaar een workshop georganiseerd voor de jeugd. Er kan dan in de middag enthousiast gebouwd worden en de meest kleurrijke projecten komen naar boven. De anders altijd zo drukke kinderen veranderen in rustige en geconcentreerde bouwers en de reacties van de kinderen en hun ouders zijn altijd erg positief. Soortgelijke workshops hebben wij al georganiseerd voor scoutingverenigingen en scholen. Het vrij bouwen van dominostenen is uitermate geschikt voor kinderen en jongeren die hier hun creativiteit kunnen laten zien.

Ten slotte is het leuk om een speciale workshop te benoemen. Deze vond ook plaats in België en werd voor 600 deelnemers georganiseerd. Na enkele weken voorbereiding en uitdenken zijn in één dag ruim 50.000 dominostenen neergezet. Ook dit project viel foutloos wat leidde tot grote vreugde onder de cursisten, die in een grote zaal live de falldown konden bekijken. Er klonk steeds van een andere kant van het publiek gejuich, wanneer een stuk van het project viel dat door een groepje mensen gemaakt was. Onderstaande video geeft weer hoe dit project eruit zag, bij interesse is het zeker een aanrader om dit te bekijken.

De bovenstaande 3 voorbeelden zijn slechts enkele van de workshops die het Dutch Domino Team georganiseerd heeft. Mocht u interesse hebben in een workshop of wilt u de mogelijkheden voor een dominoproject met ons bespreken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee en staan open voor al uw ideeën.