Wie zijn wij?

Wij zijn het Dutch Domino Team, 8 fanatieke dominobouwers die de meest creatieve projecten maken. Naast het neerzetten van duizenden stenen, is er meer voor nodig om tot een mooi geheel te komen.
Alle projecten die wij maken, vergen veel voorbereiding van het team. Er is bijvoorbeeld iemand die het ontwerpt, iemand die controleert of de benodigde dominostenen aanwezig zijn, iemand die een bouw-protocol maakt en vervolgens twee of drie personen die het veld daadwerkelijk bouwen. Samenwerken is dan ook erg belangrijk bij zowel de voorbereiding als bij het bouwen van een dominoproject. Ondanks dat het team uit acht verschillende personen verloopt de samenwerking vaak vlekkeloos. Iedereen doet waar hij goed in is om zo tot het beste resultaat te komen. We zullen de 8 bouwers van DDT individueel beschrijven.

Bas Veenhoven is vooral bezig met de voorbereidingen van DDT en is goed voor de technische zaken zoals Social Media en de website van DDT. Tijdens het bouwen richt Bas zich vooral op de voorbereidingen en belangrijke achtergrondtaken om het tempo te verhogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het klaarzetten van de dominobakken en het voorlezen van de plannen.

Jaap Verschuren is in de voorbereiding mede verantwoordelijk voor het maken van decorprojecten. Jaap heeft dan ook snel door of een project wel of het idee haalbaar is. Tijdens de bouwweek is hij dan ook vaak enkele dagen bezig met het neerzetten van de decorprojecten en daarna gaat hij aan de slag met de lijnen. De lijnen worden vaak onderschat, maar gemiddeld zit 20% van het aantal neergezette stenen in de lijnen. Een groot gedeelte hiervan heeft Jaap gebouwd.

Een andere bouwer die in de voorbereiding vaak druk is met decorprojecten is Wim van Otterdijk. Hij richt zich voornamelijk op de algemene organisatie, hij is immers de voorzitter van de vereniging Dutch Domino Team. Dit houdt in dat hij het aanspreekpunt van het team is. Andere dingen waar Wim veel mee bezig is zijn de workshops die DDT verzorgt. Tijdens de bouwweek is Wim bezig met de decorprojecten, moeilijke technieken, het inbouwen van de safety-gaps en het bijhouden van de voortgang.

Bart Vriens is een van de snelste bouwers van het team en hier wordt hij dan ook voor ingezet. Hij is snel met een dominokam voor het maken van een dominoveld, maar ook bouwwerken kan hij snel en netjes maken. Bij de voorbereidingen speelt Bart een belangrijke ondersteunende rol. Denk hierbij aan de voorshow en het testen van lastige technieken. Bart is goed in het doorhakken van knopen.

William Ford is net als Bart een snelle en nette bouwer. Daarnaast zorgt hij voor een gemoedelijke sfeer tijdens het bouwen en in de avonduren. In de afgelopen jaren heeft William zich gespecialiseerd in het verbeteren van ons videomateriaal. Bij het produceren van een video neemt William het voortouw. Hij heeft er een goede kijk op.

Wasilja Peterse is al jaren een steunpilaar binnen het Dutch Domino Team. Omdat hij al jaren ervaring heeft, weet hij als geen ander hoeveel stenen er beschikbaar zijn, welk project waar wordt neergezet en wat de specificaties van een project zijn. Daarbij is Wasilja ook actief in het ontwerpen van de projecten. Tijdens de bouwweek slapen de bouwers bij hem in huis. Wasilja wordt vaak ingezet bij de vaak complexere projecten die veel creativiteit nodig hebben.

Dennis van Huis is zich in een rap tempo aan het ontwikkelen. Dennis heeft een sterk doorzettingsvermogen en pikt nieuwe technieken snel op. Als ex-voetballer zit Dennis vol energie. Dit merk je goed bij het ondernemen van de avondactiviteiten. Dennis is hij erg muzikaal. Wij horen hem dan ook graag zingen samen met William, die hem begeleidt op zijn gitaar.

Pim Vriens doet veel in de voorbereidingen met betrekking tot het bedenken van het thema en het uitwerken van de designs. Pim heeft een goed ruimtelijk inzicht en weet projecten te perfectioneren. Hij is erg secuur en kan duidelijk communiceren waardoor projecten foutloos gebouwd worden. Tijdens de bouwweek helpt hij vaak bij de ondersteunende taken en wordt hij ingezet bij handset-projecten.