Wie zijn wij?

DDT staat voor Dutch Domino Team. Een team bestaande uit 8 fanatieke domino bouwers die de meest creatieve projecten maken. Naast het neerzetten van duizenden stenen, is er meer voor nodig om tot een mooi geheel te komen.
We zijn als team een heel jaar bezig met het voorbereiden van ons evenement. Om alles te kunnen regelen maken wij gebruik van verschillende werkgroepen. Hierbij voert iedereen verschillende taken uit, die wij bespreken in onze maandelijkse vergaderingen.

Wilt u weten hoe wij een workshop organiseren? Kijk dan op onze Workshops pagina.

Om tijdens de bouwweek efficiënt en met plezier te kunnen werken verdelen wij de taken onder de bouwers. Ondanks dat we 8 verschillende leden zijn, verloopt de samenwerking vaak vlekkeloos. Wij maken gebruik van onze verschillende kwaliteiten om zo tot het beste resultaat te komen.

Bas Veenhoven is onze webmaster en houd zich dus druk bezig met het onderhouden van de website. Daarlangs maakt en beheerd hij de overzichten en schema’s die wij gebruiken tijdens het evenement. Naast het bouwen van fallwalls, maakt Bas foto’s voor onze social media en doet hij een tal van ondersteunende taken.

Jaap Verschuren is in de voorbereiding mede verantwoordelijk voor het maken van decorprojecten. Het uitzoeken welke techniek het beste geschikt is vind hij uitdagend. Aan het begin van de bouwweek is hij bezig met het opbouwen van de decorstukken en daarna gaat hij aan de slag met de velden en lijnen. De lijnen worden vaak onderschat. Toch komt het hierbij aan op timing, rekenwerk en inschattingsvermogen. Ten slotte zorgt Jaap ervoor dat ze perfect recht staan.

Wim van Otterdijk is onze voorzitter van de vereniging. Naast papierwerk staat hij ook samen met Jaap aan de zaagtafel om de decorstukken te maken. Wim is hoofdorganisator van onze workshops. Hierbij onderhoudt hij contacten, bereidt projecten voor en is vaak aanwezig samen met andere teamleden. Tijdens ons jaarlijks evenement zetten we Wim in voor priegelwerk, zoals het inbouwen van de laatste ‘stops’ en benarde posities waar bijvoorbeeld net een aantal stenen gevallen zijn.

Bart Vriens is een van de snelste bouwers van het team en wordt hier dan ook voornamelijk voor ingezet. Daarnaast is het een echte all-rounder met een creatief brein. Van losse ideeën maakt Bart een samenhangend geheel. Op die manier hakt hij vaak lastige knopen door. Projecten en technieken die getest moeten worden, komen vaak bij Bart te liggen. Hij is secuur en realistisch over de mogelijkheden.

William Ford is een erg creatief teamlid. Niet alleen op het gebied van domino bouwen draagt hij veel bij, maar ook met het spelen van live muziek tijdens de show en het maken van onze YouTube video’s. Daarom is William tegenwoordig onze ‘producer’. Hij heeft de regie tijdens camera-repetities en bepaald welke beelden er geschoten worden.

Wasilja Peterse is een echte designer. Hij is tijdens de voorbereidingen dan ook druk bezig met het uitwerken van de ideeën. Overzichten en schema’s zijn iets waar Wasilja voortdurend mee werkt. Daarom is hij een belangrijk aanspreekpunt voor de teamleden. Bij het zetten van projecten met complexe technieken en vrije vormen is Wasilja in zijn element.

Dennis van Huis is een echte doorzetter. Hij ziet elk project als een grote uitdaging om zijn kwaliteiten te verbeteren. Naast het neerzetten van stenen presenteert Dennis onze show en doet hij de zang bij de live muziek.

Pim Vriens beheert onze social media. Dit betekent het maken van Facebook-berichten, persberichten en het houden van interviews. Tijdens de voorbereidingen is Pim druk bezig met het ontwerpen en designen van projecten. Hij is secuur en streeft naar perfectie. Dit resulteert in foutloos gebouwde velden. Pim wordt als bouwer ingezet voor de ‘handzet-projecten’.